2010. szeptember 11., szombat

GO RHINOS!!!


Lédíz and dzsentlömen! Hadd mutassam be a ISHCMC Rhinos (azaz az International School Orrszarvúk) kosárlabda csapatának legújabb tagját élete első edzése után. Tulajdonképpen azért is imádok itt lenni, mert olyan dolgokat csinálunk, ami otthon eszünkbe sem jutna. Lucácska, mint kosárlabda játékos. Muhahaha.
Az iskolában viszont az SZMK szervezi a szombati sportnapot. Azok a szülők, akik egy kicsit is értenek valamilyen sporthoz, önkéntes munkában edzik a jelentkező hülyegyerekeket. Van foci, rugby, softball és kosárlabda. Mi igazából egyikre sem akartunk jelentkezni, mert ki a fene akar korán kelni szombaton is, de mivel Jo barátnőm lett a kosárcsapat egyik edzője, így rádumálta Lucust, hogy ő is menjen. Így aztán van egy pici orrszarvú is a csapatban! Pici, de nem a legbénább! A tomoris tesiórák után Luca nagyon félt attól, hogy itt is cikizik majd, hogy kis béna, de nem ez történt. Az edzőknek (Jo és Ginny, szintén anyuka, egyébként tesitanár végzettségű) az a filozófiája, hogy a játék a lényeg, a csapatmunka, és a buli. Nem Michael Jordaneket várnak, hanem olyan gyerekeket, akik hajlandóak szombatonként korán kelni, hogy egy kicsit játsszanak. Természetesen tanulják a szabályokat is, a mozdulatokat, de viccesen, játékosan.
Kedves Papa! A tréningednek köszönhetően Luca nagyon ügyesen pattogtat, szépen tudja a labdát is vezetni, sőt, többször is tudott labdát szerezni (a másik kislány még kétbalkezesebb, mint a mienk). De egyszer majd videóra veszem, amikor védekezik. Beszarnál a röhögéstől. Mint egy részeg balerina. Kosárra dobni még nem tud, de majd dolgozunk rajta.
Itt amúgy minden sport teamnek állatneve van. Az ausztrál rögbicsapatot például Saigon Swans-nak, azaz Saigoni Hattyúknak hívják. Látnátok azokat a szőrös lábú, kétméteres hattyúkat...

2 megjegyzés:

  1. Andikám tudod mi a különbség a kézilabda és a kosárlabda között? Na elmondom. A kézilabdát visszintesen, a kosárlabdát függölegesen dobják. A vizilabdát meg vízben játszák. Na ennyit a hülyitésről. Ne vedd komolyan.
    Mia az amin Lucus fekszik, tán csak nem a kosárlabda. Amiket irsz, hogy mi van ott, azt is el tudom képzelni.
    Kiváncsi lennék egy Rhinos és egy Swans csapatai közti összecsapásnak.
    Ha másmegoldás nem lesz, adjatok a gyerekeknek reumit, mint a Szórakozott professzor című filmben. Ott még a régi tipusú T-modell is felszállt vele.
    El tudom képzelni Lucuskát védekező pozicióban. Gondolom a hastánc tudását is bevetette. Különben nem vicc, tényleg felröhögtem mikor olvastam a blogodat.
    További jó spórtolást Nektek. A futásról azért ne felejtkezzetek el, mert mindennek az alapja a futás. Erről is egy film jut eszembe, csak a címével vagyok bajban. Aki tud segítsen! Anyánk alszik, ezért nem ébresztem fel. Ő biztosan tudja.
    Millió Puszi .
    Papa

    VálaszTörlés
  2. Papa! Nem lehet, hogy a Forest Gump-ra gondoltál? Abban van az a rész, hogy "Fuss Forest, fuss!"
    Puszi

    VálaszTörlés