2010. november 4., csütörtök

Mai gyerekszáj

Luca: Anya, olyan önérzetem van.
Megfejtéseket a kommentekhez kérném.

15 megjegyzés:

  1. A helyes megfejtők között egy Budha kerül kisorsolásra. Jól tudom?

    VálaszTörlés
  2. Biztos büszke valami miatt saját magára... Például a csodás angol kiejtése miatt:-D

    VálaszTörlés
  3. A helyes válasz: Anya, olyan érzésem van, hogy............. .
    Csak mindezt fonetikusan mondta.
    Szia!
    Papi.

    u.i. Csak találgattam.

    VálaszTörlés
  4. Igen, szerintem is olyasmi, amit Dorina írt. Biztos, hogy boldog volt, és büszke magára! Tök cuki!
    Más. Mesélhetek a Szalaiakról?
    Matyi elment a boltba, mert venni akart magának egy magazint, és van egy kis megtakarított pénze (természetesen 8 évesen már van), amiből ezt megvalósíthatta... Mama ment vele, mert arra ment haza. Nos, magazin nem volt, de azt mondta a Drágám, hogy Katának mindenképpen visz 1 pónit (valami gusztustalan sárgát 4-5 szem cukorkával 250,- forintért) és természetesen kólás nyalókát, mert Kata imádja! Ennyi. Magának nem akart venni semmit. Ekkor Anya mondta, hogy kifizeti ő a pónit is, a nyalókát is, meg válasszon magának is valamit. Így Ő kapott 1 babot és 1 kis KitKat csokit. Aztán felhívott és elmondta, hogy Mama milyen tök rendes volt, mert ezt mind Ő fizette! Imádom!

    VálaszTörlés
  5. Zita, nagyon édes sztori! Nem erre mondják, hogy jótett helyébe jót várj? :)

    VálaszTörlés
  6. Esetleg a közérzetére gondolt?? Jó vagy rossz értelemben?? Vagy esetleg honvágya van és nem jutott eszébe a megfelelő kifejezés? Vagy teljesen magabiztos és kiegyensúlyozott és ezzel a szóval bírta megfogalmazni ezt az érzést? Több tipp nem jut eszembe!
    Te hogy vagy??? Dúl még rajtad a döngi-kór?
    Ádámnak kezdődő tüdőgyuszija van, olyan szarul van mint még soha! Szegény gyerekem csak fekszik és nyög és zihál mint "dartvéder" a Star Wars-ból! Antibiotikum , lázcsillapító és társai...! Jó kis őszi szünet! Étvágya sincs!
    Küldenék Neked finom szegedi kolbit ha tudnék, anyukámék hozták! Isteni! Májpástétomom olyan van amit én gyártottam SK csirkemájból! Az is isteni! Majd ha egyszer erre jártok csinálok Nektek is! Ja! és isteni almáspitéket sütök minden hétvégén! Ennyit a gasztronomiai ügyeskedéseimről!
    Majd írd meg mit jelentett Luci szerint az " önérzetem van" kifejezés! Kiváncsi vagyok!
    Puszilok mindenkit!!!!
    BRIGI

    VálaszTörlés
  7. Anya, sznob vagyok. :-)

    Na jó, nem. De várom a megfejtést. :-)

    VálaszTörlés
  8. Önérzet = közérzet.
    Enyém a főnyeremény. :-(

    VálaszTörlés
  9. Papa, ha közérzet lenne, Brigi vinné a nyeremény kókuszpálmát.

    Brigi, szegény Ádám... Lucusnak volt vagy nyolc tüdőgyuszija, tudom miről beszélsz... bár ő általában egy nap antibiotikum után talpra áll. Jobbulást és sok puszit neki, akkor is, ha ciki!!!! A májpástétom receptjét ide nekem!

    Na jó, nem csigázok senkit tovább, a megfejtés pestiesen szólva: "Anya, lelkifurim van." Tudta, hogy valami stimmel ott bent, csak a szó nem volt meg rá.
    Sztori hozzá: tegnap volt a jótékonységi vásár, ő minden sütit eladott (amit nem én, hanem egy másik anyuka csinált.... basszus, hogy erre is szakosodjon valaki... abból csinált bizniszt, hogy itt nincs sütő a háztartásokban, neki meg van...), szegény Yarden meg egyet sem. Én meg vérgenya módon beszóltam neki, hogy ő igazán vehetett volna egyet, oszt ha nem ízlik, akkor titokban kidobja. Lucuskám csak odáig jutott a suliban, hogy meggy van benne, tehát nem ízlik, az nem jutott eszébe, hogy kidobja. (Kaját kidobni? Nem az én nevelésem, vazzeg, én mindent kidobok.) No mindegy, a fergetes beszólásom utám fél órával, mikor leesett neki a tantusz, elbőgte magát. Mikor kérdeztem, hogy ugyan mi baja van így fél hatkor, akkor bökte ki a fentit.
    Tsók.

    VálaszTörlés
  10. Mindenre gondoltam, csak erre nem! De figyeled hogy megmozgatta a blogoló társadalmat a találós kérdés? Kíváncsian várom a következő kérdést...

    VálaszTörlés
  11. Tök jó, hogy működik a gyerek! Igaz, hogy elkényeztetted így gyulaiasan és pestiesen szólva is, de még nincs veszve semmi! Működik!
    Egy aprócska halvány icipici sugallatom volt erre a megoldásra, de elhessegettem. Á, mondtam magamban, már megint túl akarom lelkizni a dolgot. Csak könnyedén!

    Hogy vagy Mádám? Kedved?
    Na, csá! Szép napot!

    VálaszTörlés
  12. Zita, én is túllelkizem a dolgokat. Bízom benne, hogy rábukkanok egy-egy megoldásra. Amikor az ösztön nem segít...

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok Mindenki!
    Hát... a lelkifurdalás nem jutott eszembe! De tök jó asszociáció! Egyem azt az önérzetes lelkét!
    Ádámnak negyedik napja nem megy le a láza! Még ma is 38-39 között ugrál! Megbolondulok! Azt mondták a doktornénik, hogy van egy ilyen b...-i vírus, ami pont ezt a korosztályt támadja , homloküreg és tüdőgyuszi a felülfertőződés eredménye.Remek!!! Mi pont beleléptünk a legjobbikba! Úgyhogy a jövő héten még nics suli- mármint Ádámnak.
    Májpástétom Brigi módra: jó sok hagymát kell dinsztelni, bele a csirkemáj, paprika, paradicsom és piros fűszerpaprika. Mikor ez elkészült, botmixerrel összeturmixolom. Kell bele margarin, főtt tojás, só, bors, majoranna, mustár és stb. Ezeket is belemixelem és még egyszer fel kell forralni. De ilyenkor nem árt letakarni, mert nagyon fröcsög!! Hűtőben állni hagyjuk pár órára, majd kenyérre kenjük és megesszük!!! Jó étvágyat!

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Marcit is elkapta valami nyavalyakórság épp a szünet közepén. Neki is volt 39-es láza, de nem olyan huzamosan, mint Ádámnak. A mi dokink is mondta, hogy most sok a tüdőgyulladás, úgyhogy vigyázzunk. Így aztán el voltunk foglalva a vigyázással, ezért lemaradtam a találgatásról. Utólag végigolvasva teljesen logikus kifejezés; na meg persze, ha tudtuk volna az előzményeket, akkor egészen egyértelmű lett volna. :))))

    VálaszTörlés