2010. november 11., csütörtök

A hír igaz

Tegnap Jo végre visszajött, folytatódhatnak a reggeli csevejek. Kicsit nyúzott volt a tizeniksz órás repülőút után, ezért kérte, hogy nála találkozzunk. A kapuban Lala mellett egy új kiskutya fogadott. Lucky. Mindjárt kiderül, miért.
Egy nappal az utazása előtt Jo vásárolni ment, és mivel a férje elvitte az autót, a cseléd motorján indult el, a cseléddel együtt. kavarogtak az utcákon, látták, hogy egy kajálda előtt a nép egy kiskutyát kerget. A cseléd egy perc alatt kiderítette az okot: az lenne a vacsora... Jo felkapta az ebet, berakta a bevásárlókosarába, és elmotoroztak a tett helyszínéről. Hát így lett Luckyból Lucky.
Persze, lehet azt mondani, hogy más kultúra, és én vagyok itt a vendég, ne finnyogjak. Viszont ez az én blogom, és annyit finnyogok rajta, amennyit akarok, akinek nem tetszik, nem kell olvasni. Szóval, engem igenis undorít, ha valaki kutyát eszik. Így vagyok szocializálva.
Mondjuk a vietek tényleg mindent megesznek. Tegnapelőtt volt hír az Indexen is, hogy a tudósok a Mekong-deltában találtak egy új gyíkfajt. A vendéglőben. Mire rájöttek, hogy valszeg ez egy új gyíkfaj, addig az összes példányt felszolgálták. Lehetett menni vadászni.
Engem nem zavar a dolog, tőlem a legyeket is megehetik, de a kutyát hagyják már...

3 megjegyzés:

  1. Itt Panka! Nos igen, az ember ne egyen kutyát. Pláne, ha van csirkéjük, meg tonnaszám halak a tengerben. Tudtad, hogy a peruiaknál tengerimalacot is felszolgálnak? Részemről nem szeretem a rágcsálókat, de akkor sem tudnám, hogy mit csinálnék, ha odakeverednék és valaki megkínálna vele. (Bár Peruba soha nem mennék a Fényes Ösvény miatt. Meg Kolumbiába se, meg...)Viszont egyrészt még itthon se nagyon tudjuk mit eszünk. Pár hónapja paprikás csirkét csináltam és rosszul lettünk. A csirke friss volt, minden friss volt, a hagyma is, meg a paprika is... Aztán beszélgettem egy barátnőmmel, akinek akkor lett egy új kiscicája. (Lőrincz)Elvitte az állatorvoshoz, hogy megvizsgálják stb. Mivel már nem emlékezett rá mikortól lehet egy kiscicának húst adni, rákérdezett. A választól meg hanyatt esett. Az orvos elmondta, hogy 15-20 éve, még azt válaszolta volna, hogy kb 3 hónaposan már adhat neki miszlikbe vágott csirkemellet, de most már nem javasolja egyáltalán. Az ok: az utóbbi pár évben, rengeteg jólszituált belvárosi cicát kezelnek vese és máj elégtelenséggel és elkezdték kutatni az okot. Kiderült, hogy ezek az un ketreces tartású csirkék (jaj de humánus megfogalmazás arra a borzalomra) annyira egészségtelenek a tartás és etetés miatt, aztán vágás után a fertőtlenítő fürdő is beficcen, hogy konkrétan pusztulnak a macskák miattuk. Mi meg megesszük. Azóta találtunk egy kapirgálós csirkét áruló embert Tahiban a szigeten, úgyhogy onnan van a csirke. De lovat sem ennék, mert előttem lennének azok az okos, szép, seprő szempillájú szemei. Viszont ha az lenne a tét, hogy életben maradjunk, még az a pelét is megsütném, ami a tetőnkben rohangál (hancúrozik, alkalmasint visít és fészkalódik). Tehát minden attól függ, milyen helyzetbe kerül az ember. (És mennyire kap agyf.t a pelétől.) csok, panka

    VálaszTörlés
  2. Panka, éhhalál szélén nálam is szóba jöhet több dolog, akár nyersen is. De kutya nem.
    Ruth nyugodtan írjon a mailemre, ha nem válaszolok neki azonnal, akkor két nap múlva a mrsnashat@gmail.com-on próbálkozhat.

    VálaszTörlés
  3. – Néhány nap múlva olyan éhes leszel, hogy még a görény seggét is megennéd. De addig is, mit szólnál egy kis finom, nyers macskahúshoz?
    – Azt hiszem megkóstolom. Le tudnál vágni belőle egy szeletet?
    – Mit gondolsz, egy sült marha ugrott rád a fáról?
    – Tudom, hogy nem.
    – Adhatok egy darab püspökfalatot.
    – Püspökfalatot? Én nem fogom egy macska seggét enni.
    – És a vállát?
    – Nincs valami rendesebb darab hús, amiből le tudnál hasítani?
    – Na talán innen tudok neked adni valamit.
    Dexter három helyen bevágta a macska lábát, megfogta rajta a bőrt és lehúzta. Jókora darab hús bukkant elő az állat hátsó fertályán. Levágott belőle egy csíkot és Mazursky felé nyújtotta.
    – Tessék.
    Mazursky két ujjal vette el s közben nagyokat fintorgott.
    – Rondán néz ki.
    Dexter magának is vágott egyet.
    – Edd meg és ne pofázz.
    Mazursky az orrához emelte a húst. Nem volt semmi szaga, beleharapott. Egyszerre volt nyálkás és porcogós, a szájába vér és nyalka fröccsent. Nagyot köpött.
    – Mi bajod? – kérdezte tőle Dexter.
    – Ezt én nem tudom megenni – felelte és visszafektette a húst oda, ahonnan kivágták.
    – Én igen.
    Dexter a szájához emelte a kezében lévő darabot és beleharapott. A gyönyör mámorában forgatta szemgolyóit.
    – Igazán jó íze van. Majdnem olyan jó, mint az oposszum – mondta teli szájjal, azután megrágta és lenyelte a falatot.
    – Te Dexter, aki ezt megeszi, az megeszi a szart is.
    – Halj éhen és vess magadra.
    – Ami engem illet, ez nekem nem étel.
    – Akkor halj éhen.
    Mazursky evett egy marék havat. Ettől kissé kevésbé korgott a gyomra. Evett még egy marékkal. Valamit ez is segített. Dexter közben végzett az adagjával és nekiállt Mazurskyénak.
    – Remek – mondta és boldogan csámcsogott. – Ha valami New York-i étteremben ennéd, ötven dollárba kerülne egy adag.
    – A New York-i éttermekben nem szolgálnak fel ilyen szart. Sőt, ilyen szart még egy rendesebb hot dogba se tesznek.
    Újabb marék havat tett a szájába. Még mindig érezte a macskahús szörnyű ízét.

    VálaszTörlés