2011. január 18., kedd

Semmi :)

Zajlik az élet a megszokott mederben, ezért nincs annyi bejegyzés mostanában. A múlt héten újra indult az iskola, Lucácska lelkesen vetette bele magát a tennivalókba, no meg a biciklizésbe. Megkapta az áhított járgányt, legalább mozog valamennyit suli után.
Kicsit izgulok érte most, mert az iskola egy újabb előadásra készül. (Minden félévben színpadra állítanak valamit, az első félév "anyaga" a The King and I" volt. Aki ismeri a nagyon régi-régi filmet Yul Brynnerrel, meg az újabb feldolgozását, az Anna and the King-et, az tudja, miről van szó, a többieknek legyen jó barátja a google.) Ebben a félévben az Óz, a nagy varázslót kívánják színpadra állítani. Lucuskám a Madárijesztő szerepét nézte ki magának, és ma megy a meghallgatásra. Seperc alatt bevágta a szerepet, engem meg is győzött, de gyanítom, hogy idősebb, és esetleg angolul kicsit jobban tudó diákokat válogatnak majd a főszerepekre. Imádom a kisasszony önbizalmát, szerinte nála jobban senki sem tudná eljátszani a Madárijesztőt, az angol sem kérdés, hiszen végül is "mindent tudok, anya". Próbáltam vészmadárkodni egy kicsit, nehogy nagyon pofára essen, de semmi sem tántoríthatta el a meghallgatástól. Na, kíváncsi leszek... Egy kicsit azért szurkolok, hogy sikerüljön neki, mert ugyan hatalmas meló lesz, hetente két teljes délutánt elvisznek a próbák május végéig, de biztosan nagyon nagy élmény lehet részt venni egy ekkora szabású produkcióban az elejétől a végéig. Szerintem sokat tanulna, okulna belőle.
Sokan kérdezitek, hogy mi lesz velünk a jövőben. Őszintén szólva csak azt tudom mondani, hogy fogalmunk sincsen. Jó lenne persze otthon lenni, de ez most nem kívánság műsor, ha a Kenan nem kap olyan munkát, amelyből jó eséllyel nyugdíjba mehet, akkor nem megyünk haza. Ennyi. A szarrágáshoz sincs sok kedve. Lucának sem ártana még egy-két év nemzetközi iskola, hogy az angolja megszilárduljon, és nem is akar haza menni. Egy-egy reakciójából látom csak, hogy szeretne közelebb lenni Magyarországhoz. Szóba került egy közelebbi hely, amelyről rögtön azt kérdezte, hogy ott van-e tél, és hogy hány óra alatt lehet Pestre repülni. Tehát ha nem is mondja, van honvágya neki is. Amellett, hogy hazaköltözni nem akar, nagyon élvezi a nemzetközi környezetet és a rengeteg utazást. Csak azt szeretné, hogy könnyebben haza tudjunk menni, ha olyanunk van. Szurkoljatok, hogy összejöjjön.
Közeleg a kínai új év is. Itt olyankor tíz napra megszűnik az élet, a boltok se nagyon vannak nyitva, mindenki rohan rokont látogatni, a külföldiek meg menekülnek. Eddig úgy néz ki, hogy Kuala Lumpurt vesszük célba, már alig várom! Ami csak azért érdekes, mert a múltban ha a CNN-en megláttam a Malaysia - truly Asia reklámot, bosszankodva elkapcsoltam, hogy ugyan ki a fene vágyik ilyen helyekre... Most viszont, ha engem kérdeztek (a felvetés persze költői, engem senki sem kérdez), szívesen maradnék még Ázsiában pár évet. Nem örökre, nem Vietnámban, de hiába, megkedveltem a rizsákat. Nekem a tél sem hiányzik, még az kellene, hogy az is hiányozzon a többi mellett... Szóval vergődünk keményen, de én általában figyelmeztetem magunkat, hogy nem sok múlik rajtunk. Nézzük az ajánlatokat, aztán majd eldől. Let's go with the flow...

9 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Először is hajrá Luca! Szurkolok, hogy a meghallgatás sikerüljön, vagy legalábbis kihozza magából a maxot:) Talpraesett csaj lesz ám belőle, ha így folytatja...
    Az élet itt is semmilyen mostanában, már ami engem és környezetemet illeti. Lassan készülnöm kell a következő szakviszgámra, február végén megyek polgári jogból. Kőkemény 1 hónap tanulás vár rám, melynek során gazdagabb leszek némi tudással, és pár ősz hajszállal is! De nyomni kell, nincs mese. A telet már alig lehet itt elviselni, mert nem is igazi tél. Nyirkos, ködös, olyan "inkábbazágybanmaradnék" idő van már kb. két hete. Undorító, az embernek, ha nem vigyáz, még az életkedve is elmehet:)
    Kuala Lumpur csodás lesz, az egyik koleganőm már járt arra fele, nagyon szerette.
    Ami meg a jövőt illeti, majd csak lesz valahogy, egyébként meg azt a 4 hónap 3 hét és 6 napot már féllábbal is kibírjátok:))

    Sok puszi, Dorinka

    VálaszTörlés
  2. Szia minden kedves családtagomnak és internet függőnek.
    Ez az utóbbi nem mondható el még rólam.Még csak lógok, nem függök.
    Viszont mindennap függök a Big In Saigon nevü blogon. Várom a jobbnál jobb híreket. Ha nincs bejegyzés, elolvasom újra a régieket. Ilyenkor rám telepszik a honvágy és egyre jobban hiányzik az unokám. Persze Ti is Andikám. Ezek a mondatok nem egy mámoros estét követő kijózanodási folyamatot követően jutottak eszembe. Ezek bennem vannak, de néha kijönnek és ilyenkor egy kicsit megnyugszom.
    Tényleg Lucuskának a Madárijesztő áll legjobban.:-) Nem is Ő lett volna, ha nem ezt a szerepet szúrta volna ki magának. Az nem probléma, ha nem jó még a kiejtése. Ő lesz a thaiszólásban beszélő Madárijesztő. Képzeljétek el a Bádogember szerepében. Videót feltétlen kérünk. Tudom, ezt mondanom sem kellett volna.
    Hát ha "rosszabb" nincs, menjetek Kuala Lumpurba. És tényleg érezzétek jól magatokat. Azért azt ne felejtsétek el, hogy van egy ország, Magyarország, valahol itt Európa közepén, a Kárpát-medencében. Talán elkezdik építeni az M44-es utat és Lucuskám már autózni tud rajta. Persze mint vezetői engedéllyel bíró nagylány.

    Millió puszi Nektek.
    Papa

    VálaszTörlés
  3. Itt Panka. Bár első lendülettel igencsak bőbeszédűen akartam reagálni a jövőt feszegető részre, de aztán rájöttem, hogy ez egy nyílt fórum. tehát csak annyit, hogy eszetek ágába ne jusson visszajönni, csak nyaralni, karácsonyozni, stb. Lassan de biztosan, remélem, hogy mindegyik gyerekünket sikerül elhajtani innen. Ami Kuala Lumpurt illeti, azt hallottam, hogy szinte enni lehet az utcakőről olyan tisztaság van. Majd mesélj lécci.
    Ezek a színházi előadások csudajók, remélem Lucát hagyják kibontakozni mint madárijesztő.
    Nálunk kiöntött a duna a faluban. Óriási mázlink van ezzel az olvadással ami most volt, mert így csak durván 1 hónap hava zúdul le a Dunán és nem 3 hónapé márciusban. Az igazán nagy szívás lett volna. Az árvíz nálunk mindig egyfajta társadalmi esemény. Zsákolás, borozás és gulyáságyú színezi a heroikus küzdelmet... Egyébként míg Pesten állítólag süt a nap, itt a Dunakanyarban ocsmány takony köd van és max. 5 fok. Szóval ez a tél árnyoldala. csok, panka

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Csatlakozom Pankához.
    Bár mennyire is hiányoztok Lány és örülnénk ha itthon lennétek (nem csak a magam nevében beszélek), ne próbáljatok meg haza jönni. Nincs itt már semmi (rajtunk kívül), amiért érdemes lenne.
    Ha tehetném elhúznék innen a f*szba én is.
    Szorítok Lucusnak a castinghoz! Ha nem jönne össze a Madárijesztő, ott van Toto kutya szerepe. Nyelvtudás nem kell, rövid a szövegkönyv... :-) Gondolja át!

    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek minden szavával egyetértek. De hát tudjátok milyen szülő, pláne ha nincs fából. Mást mond az esze és mást mond a szíve.
    Puszi Mindenkinek.

    VálaszTörlés
  6. Itthon nem jó. Maradjatok, vagy menjetek máshová. Kuala Lumpurért meg utállak benneteket külön. :-)

    VálaszTörlés
  7. Itt Panka. Még csak annyit, hogy egy ismerősöm takarítónőként dolgozik németországban, a férje (német) munkanélküli segélyt kap. Minden évben 2x mennek nyaralni, búvárkodni Egyiptomba, vagy balira, illetve természetesen síelni az Alpokba. Nincs megtakarításuk, vagy egyebek. Nálunk a faluból többen dolgoznak szerte európában, persze sokan minimálbérért. Eszük ágában nincs hazajönni, havi 80e-ért. Az ember élete qvara rövid, részemről nem értek egyet a heroikus helytállás koncepciójával.
    Adri, remélem jól vagytok. Ha esetleg úgy tünne neked, hogy a mindennapok monotóniáját unjuk, tévedsz. Részemről kíváncsi vagyok az összes taxis, csöpögő csapos, blattot verő melósos, illetve barátnő pletyis sztoridra. szóval ne lazsálj pls. csok, panka

    VálaszTörlés
  8. Panka, igyekszem írni.
    Ez a heroikus helytállás kifejezés nagyon tetszett. Akad néha lelkifurim, hogy könnyű ilyen távolságból szidni a rendszert, és igazából otthon kellene lenni.
    Egyébként mindig hangosan felröhögök, mikor egy lámpabúra sapkás fehércseléd elbringázik mellettem. Mindig azt mondtad, hogy ezt szeretnéd csinálni. Majd fotózok neked "idolt".

    VálaszTörlés
  9. Itt Panka. Most képzeld el, hogy egy tincset hátradobok és közben azt mondom "Ahh ezek az allegórikus megnyilvánulások teljesen természetesek a hétköznapi mondatszerkesztéseimben..."
    Egyébként szobabiciklizni fogok és ellenszél gyanánt berakok egy ventillátort. Igy meglesz a haladás és gurulás élményem. csok, panka

    VálaszTörlés