2011. január 2., vasárnap

Lencseleves


Nyilván egy napot csúsztam vele, de a barátnőm levesét főztem meg. Itt megtekinthető. Télen különösen jó, ráadásul abszolút nem drága kaja. Vöröslencsét a DM-ben és a Tesco-ban is lehet kapni. Piritóssal, pitával, pirított kiflikarikával stb. nyamm!
Köszönöm (N.) Judit, mindig megemlékezek rólad, amikor a turkinfo-s receptjeidet főzöm. :)

16 megjegyzés:

  1. Megmondom őszintén, elmesélésed alapján nem ilyennek képzeltem. Mitől kétszínű? Mi az a közepén? Ott van besűrítve a lencse? Biztos finom, mert amit eddig Nálad ettem, mindig izlett.
    Aki nem ismerne benneteket, a terítésről rájönne, hogy melyik kézben tartjátok írás közben az íróeszközt. Ez a megjegyzés semmit nem von le a lencseleves ízvilágából.
    Millió puszi Nektek.
    Papa

    VálaszTörlés
  2. Elmorzsoltam egy könnycseppet. Nagyon boldog, békés, egészséges, sikeres új évet kívánunk nektek. Tegnap én is lencselevesre gondoltam, aztán joghurtleves lett belőle, csak ma főzök adesiyét, abban van lencse is. Be vagyok oltva babonák ellen, amióta a férjem vett nekem egy kis arany medált nazar boncuğu-val. Ahelyett, h megvédett volna a szemmel veréstől, történt egy és más... :-))) Év végén tettem néhány kört az IKEÁ-ban, nélküled nem volt az igazi.
    Judit

    VálaszTörlés
  3. Judit, nyáron mindenképpen Ikeázunk, szánj rám minimum egy napot, jó? Majd eszünk kétszer. :)
    Én itt nem merem viselni a nazart, mert jó esély van rá, hogy lelopják a nyakamról. Gondoltam, hogy tetováltatok egyet, végül is elfér rajtam.
    Puszi,
    A.

    VálaszTörlés
  4. Hogy én mekkora gyökér vagyok!! : Még nem is gratuláltam a könyvedhez! Hát pótolom: Gratulálok! Jövő héten megveszem és elolvasom! Most úgy is nagy olvasásban vagyok. Megnéztem a Tetovált lány c filmet.Egész jó volt ahhoz képest, hogy svéd és egy rövidített verzió. Vagyis kimondottan tetszett!
    Ja! és mindenkinek dicsekedni fogok, hogy én ismerem a fordítót! ( újra a könyvedről beszélek, he nem jöttél volna rá! )
    Ádám is rettentően kamaszodik! Megőrjít mindenkit a szája! Duma: Én már nem vagyok kisgyerek, 9 éves vagyok! HAHAHA!!! Ilyenkor kell röhögés nélkül nevelni!Mindent megmagyaráz, ővé az utlsó szó, vagyis szeretné ha az ővé lenne, mindent jobban tud nálunk. Kész vagyok néha! Előre rettegek,hogy mi lesz még pár év múlva!
    Kenon hogy bírja a két dudást egy csárdában verziót? Mármint, hogy Lucinak nagyobb a szája mint a Tiéd?! Közétek csap vagy csendben megadóan hallgat?
    Melóhely még ok, bár vannak itt is érthetetlen dolgok. Számomra érthetetlenek! De lehet hogy velem van a probléma, nem tudom. De nem lehet összehasonlítani az előzővel.
    Megkaptam a tárgyalásról a jegyzőkönyvet, ha a februárin nem jelenik meg vagy nem stimmelnek a papírok amiket bekértek ,akkor mindent az én javamra írnak! Namármost mint tudjuk én sosem kértem fiz.nélküli szabit! Az OEP is vizsgálja, de hát még eredmény nincs. Majd valamikor!
    Egyenlőre ennyi, mennem kell Ádámért, mert a Leviéknél van. Holnap suli meg melo!
    Puszi: Brigi

    VálaszTörlés
  5. Brigi, ne vedd meg a könyveket, nem neked való. :)

    Ja, képzeld, itt már van dvd-n a Tetolvált lány második, sőt harmadik része is. Utóbbi talán valamikor jövőre megy a mozikba, viszont a dvd-t itt nyomják, és mindig akad valaki, aki a piacra is visz belőle. :)

    VálaszTörlés
  6. Andikám, hát milyen üzletasszony vagy? Ha nem is tartalommért, de a külső megjelenési formája miatt érdemes megvenni. Nem hiányozhat egy gyermekes család polcáról sem. Főleg a Beautiful Creatures. Én azt olvasom. Már átrágtam magam szeptember 2-án. A stílusjegyek valahol a sorok között fellelhetőek. Már csak ezért is érdemes elolvasni.
    Milió puszi Nektek.
    Papa

    VálaszTörlés
  7. Papa, te elfogult vagy. Briginek majd inkább kölcsönadom. :)

    VálaszTörlés
  8. Na, lemaradtam.... Ezek szerint jelent már meg könyv (vagy könyvek) abból, amit fordítottál?
    Igazából viszont azért írok, mert a gyerekem megint beteg lett (lehet, hogy a múltkori tüdőgyulladásnál kevés volt az egy hét pihi), így aztán mégis tudnának Lucussal beszélni.
    Mikor érdemes próbálkozni?
    Egy IKEA-s napra én is beneveznék, sajna nekem is a heppem.

    Erzsi

    VálaszTörlés
  9. Ez jó, ez a lencse. Majd kipróbálom.
    Nagymamámnál voltam nemrég, küldött haza (miután a felét felfaltam) karácsonyi zserbót. Emlékszel még??? :-D

    VálaszTörlés
  10. Erzsi, napközben, ha fent láttok a skype-on, akkor hívjatok. Ha nem veszem fel, az azért van, mert valszeg elfelejtettem kikapcsolni a gépet, amikor leléptem otthonról.
    Megint beteg? Szegény... de ez most nem tüdőgyuszi, igaz???

    VálaszTörlés
  11. Feri, az a zserbó egész egyszerűen felejthetetlen. Jól van a nagymamád? Bár, ha a zserbónak nekilátott...

    VálaszTörlés
  12. Nem, ez most valami vírus állítólag. Tegnap egészen jól volt már, csak hőemelkedése volt, azt hittem, hogy túl is vagyunk a nagyján, de éjjel 3-kor felébredt, hogy rosszul van, ment a hasa, 38,8 volt a láza. Reggel szintén ennyi volt, délelőtt meg még hányt is. Szerencsére nem egy hányós gyerek, nem is emlékszem, mikor hányt utoljára. (ez guszta így a zserbó után)
    Eme események miatt elmaradt a mai próbálkozás, pedig tegnap készült nagyon.
    Nem rég voltam a suliban a leckéért, ha jobban lesz, muszáj majd nyúzni, mert jövő csütörtökön félévzáró matek doga lesz. Ez van. Már a harmadiknak is elmegy a fele mindjárt.
    Nagy igazsága volt azon anyukának, aki anno mondta nekem, hogy már az oviban is szalad az idő, na, de majd a suli!! Mintha most lett volna, amikor Marci pártfogásba vette Lucust első elején, hogy ne legyen magányos:-)
    Szóval, mi van a "könyveiddel"?
    És a lakással? Most az is eszembe jutott. Tán azért, mert én is folyton dilemmában vagyok a lépések miatt, amiket a lakásváltással kapcsolatban kéne tennem.

    VálaszTörlés
  13. kedves Adri!
    először is boldog új évet kívánunk nektek, és gratulálok a könyv fordításához. igaz, még nem olvastam el, de mivel te fordítottad, így nem mulasztom el.
    mindeddig követtük a blog bejegyzéseket,és egészen egyszerűen:JÓ.
    az iskola valóban gyorsan megy, mint ahogy azt Erzsi is írja, s ez így van rendjén, azaz már alig várom, hogy nyár legyen, és ne legyen ez az állandó időhiány. nem akarom a szót szaporítani, a lényeg, hogy szerintem teljesen emberien mennek a dolgok ott a messziben veletek, és remélem, ha hazajöttök, akkor tudunk találkozni is, egy kis volt osztálytársas anyukás összeruccanásra, és majd szóban kielemezgetjük a történéseket, + gurulunk a rötyögéstől.
    (....kezdődik a tomori gálára való készülődés...)

    puszilunk Benneteket, sok szerencsét és szemfülességet kívánunk!
    Éva

    VálaszTörlés
  14. Szia Évi!

    Köszönöm a jó kívánságot, hasonlókat nektek is.

    Természetesen nyáron fogunk talákozni, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz mesélnivalója, a röhögés pedig alapjáraton garantált.

    Mi lesz a Tomori gálán? Nagyon kíváncsi vagyok. Remélem, hogy lesz olyan kedves szülő (ez célzás), aki levideózza a műsort, és felteszi a youtube-ra, hogy szegény mi is láthassuk.

    Höhö, február első hete nálunk megint szünet lesz, jön a kínai új év. Ezt a sok szünetet nyáron szívjuk meg, mert aug közrpén már kezdődik a suli. :) :(

    VálaszTörlés
  15. Erzsi, a lakással kapcsolatban mi is dilemmázunk: eladni vagy kiadni? Mivel belátható időn belül nem megyünk haza, nincs értelme megtartani.
    Szerintem amelyik gyorsabban megy nyáron.

    Marcinak gyógyulást!!!!!

    VálaszTörlés
  16. Ezeket "a belátható időn belül nem megyünk haza"-bejegyzéseidet sosem szeretem olvasni.
    Tényleg, van már valami közelebbi elképzelés a jövőről? Mármint nyáron itthon lesztek, utána vissza Vietnám? Vagy az még nem biztos?
    Bocs, hogy mindig nyúzlak ezzel, de úgy szeretném tudni, hogy mi lesz veletek. Azt is tudom, hogy nem tudod, de közben hátha mégis tisztult valami.
    Marci ma jobban ébredt, de az olvasottak alapján nem alkalmas az idő a csevejre. Meddig maradnak a lányok?

    VálaszTörlés