2011. január 30., vasárnap

"Mért nem mondtad korábban???"

A facebook után felteszem ide is. Szerintem hatalmas. Tegnap paprikás krumplit főztem (isteni lett, a végére mindig összeáll), Luca akarta szaggatni bele a galuskát. Nagyanyai segítség skype-on. :-DDD

5 megjegyzés:

  1. Ja meg a kanál mérete sem volt megadva korábban. Szerintem a galuskák átmérője kb. tiz centisek lehettek. Késsel-villával lehetet enni. Nem?
    Valamit nagyon tudsz Andikám. A végére mindig olyan kaját röttyintesz össze, hogy mind a húsz újjunkat megnyaljuk utánna. Egy fotót is feltehettetek volna a kész műről.
    Jó étvágyat hozzá, igy utólag is. Vagy egészségetekre.
    Millió puszi Nektek.
    Papa
    ui. Jó a videó. Tetszik. Több ilyet. Mégis, csak kicsi ez a világ.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Jókat mosolyogtam a videón!!!" Miért nem mondtad előbb???" ezt a dumát! Anyukád hangját lehetett a háttérből hallani? Tök jó, hogy ilyeneket is fel lehet tenni! Megint könnybe lábadt a szemem! Én csirkepörköltet főztem nokedlivel, de a múlt hétvégén nálunk is paprikáskrumpli volt és galuskával!! Imádom !! Nem egy fogyókúrás kaja, de kit érdekel?!
    Tegnap kiengedtük a buggyant papagájunkat!! Konkluzió: a büdös életben soha többet nem engedem ki!!!! Még egy ilyen hibbant madár nincs a földön! Először nem értette, miért nem tud a " rácson" felmászni? ( mert már nem volt körülötte!) Emelgette a lábát, és mi már itt síkitoztunk a röhögéstől. Aztán nagy nehezen kijött, sétálgatott,majd felszállt, de mint egy örűlt rikácsolva röpködött. Nekiszállt a tükörnek ,az ablaknak majd a függönyben landolt. Én hason fekve vártam,hogy mi lesz! Mintha légitámadás lett volna!! Majd egy törölközővel elkaptam( nagy nehezen!!), két marék toll a lakásban szétszórva, mintha megnyúztuk volna!! Aztán betuszkoltam a kalitkába. Ádám hol sikított a röhögéstől, hol remegett, hogy megdöglik a madár! Szegény madarunk, örök életre a kalitkájában fog létezni, mert én mégegyszer nem vagyok hajlandó ezt végigcsinálni!!! Ez előtt meg TV nézés közben azt éreztem, hogy szédülök!! Gondoltam, biztos sok volt a rumaroma a tiramisuban amit csináltam!! Nem szóltam, bár fura volt hogy a ruhák miért hintáznak a szárítón, ha én szédülök?! Erre reggel látom a híradóban, hogy földrengés volt!! Ádám is mondja, hogy ő is azt hitte, hogy szédül, mert érezte, hogy mozgott alatta az ágya! Ilyenek történtek velünk ezen a hétvégén! További jó főzőcskézést Lucának is!!
    Puszi: Brigi

    VálaszTörlés
  3. Brigi, igen, a mama dirigál. Isteni jó lett a paprikás krumpli, bár újkrumpliból, vietnami virsliből és spanyol chorizo kolbászból csináltam.A végeredmény olyasmi volt, mint otthon.
    Hatalmas fazon ez a ti papagájotok, vonyítottam a röhögéstől, mikor olvastam. Főleg, mikor elképzeltelek a földön, tarkóra szorított kézzel.
    Szegény Erika, azért elég szar érzés, ha pluszmunka van a gyerekkel, még akkor is, ha kezelhető. Lucus is járt abriktolásra, igaz, csak az iskolában.
    A tárgyalásról is kérem a beszámolót!!!!!
    Este indulunk Kuala Lumpurba, onnan megint jelentkezem.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Főzőcske, de okosan a XXI. században!
    Imádni való!
    És azt is imádom, ahogy a szupernagyik és szupernagyapák együtt az unokákkal alkalmazkodnak! Semmi nem számít!
    Én egyszer voltam hosszabb ideig távol az országtól, akkor Németországban dolgoztam csaposként egy kocsmában, de nem volt könnyű. Sokat bőgtem. Pedig mindenki aranyos volt, sokat kellett dolgozni is, tehát nem jutott sok idő az agyalásra, de valahogy mégsem volt az igazi... Kicsi Luca nagyon ügyes! És fantasztikus, hogy ösztönösen milyen védelmi rendszert dolgozott ki!
    Csak ügyesen, ott a világ végén! Jó utazást!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  5. Tudod Mizi az alkalmazkodás képessége az emberrel születik. A legelső alkalmazkodás mikor a gyerköc születése pillanatában éktelen világosságot
    lát és behörpint egy korty friss levegőt.Innen már tudja, hogy nem lesz olyan jó mint eddig volt. De alkalmazkodni tudott a megváltotzott körülményekhez. Azóta is alkalmazkodunk. Szüleinkhez, gyerekeinkhez, tanárainkhoz, munkatársainhoz, tehát mindenkihez. És ez igy van viszont is. Vannak helyzetek amikor meg kell alkudni. Ez a helyzet pont olyan.
    Nekünk úgy jó, ahogy nekik jó. Egy nagyszülő nem is gondolhatja másképp.
    És látod a krumlipaprikásba való galuska igy is el tudott készülni.

    Megnéztem a Google Maps-on Kuala Lumpurt. Csodálatos hely. Biztos benneteket is elvarázsolt, hogy még nem jelentkeztetek. Tudom még csak egy napja vagytok ott. Érezzétek jól magatokat és várjuk a beszámolót.
    Millió puszi Nektek.
    Papa

    VálaszTörlés