2010. október 6., szerda

Kedd vagy Szerda?


Asszem mégis csak szerda. Kezdenek kicsit összefolyni a napok. Az iskolában Book Week van, jött valami költő is Angliából a gyerekeknek, Luca szerint jó fej volt. Tegnap a kölköknek be kellett öltözni regényhősnek, egész nap jelmezben parádéztak. Luca Harisnyás Pippit választotta, a hétvégi piacozás annak köszönhető, hogy csíkos harisnyát vagy gatyát kelljek találjak neki. Hétfő este meg Kenant menesztettem a Diamond Plazaba szemcerkáért, hogy másnap reggel szeplőket tudjak varázsolni a gyerek arcára. Luca nagyon happy volt az ötlettel, mert Yarden hercegnőnek öltözött, és abból volt vagy ötven, míg Pippik hárman voltak, és abból is ő volt a legjobb. Szerinte. Akkora egója van hála istennek, mint egy dinoszaurusznak.
Kezd lassan mesélgetni is, nekem meg a pofám leszakad. Hamarosan nem leszek képes követni. Rajzórán például a festegetés mellett fotóznak. Csináltak lufiállatokat, azokat fényképezik. Tantónéni mutogat beállításokat, gépkezelést, tanít perspektívát sötöbö. (Most már értem, miért akar a gyerek fényképezőgépet a szülinapjára.) De ez még hagyján. Tegnap azzal jött haza, hogy képzeljem el, Photoshoppal alakítgatták az elkészül fotókat, és milyen fasza dolgokat csináltak, és hogy van-e az itthoni gépen Photoshop. Hát ez kész. Végül is tényleg azért van iskola, hogy az életre neveljen, nem???
Közben megjött Jo anyukája is, jó fej, mint a lánya, együtt reggeliztünk. Aztán Liórával ebédeltünk, a gyerekek meg játszóházban voltak. Hasznosan telt a nap. Délután Lióra visszament az iskolába fogadóórára, addig Yarden velem volt. Elképesztő, mennyit tanulnak egymástól, milyen jó megfigyelők. (És az is lejön, melyik gyerek mit használ sokat.) Yarden azzal fordult hozzám, hogy "Anya, hogy van az, hogy...?" Míg Luca a játék hevében azt kiabálta, hogy "Loóca", ami állítólag héberül azt jelenti, hogy "Nem akarom!"

4 megjegyzés:

  1. Hahó!
    Hát az a Photoshop ránk férne itthon is egy kicsit! Tök érdekes lehet a suli és nagyon jó érzés, hogy ilyen jól érzi magát! A fényképezésért meg egyenesen irígy vagyok... Én is szoktam fotózni, mint minden lelkes anyuka a családi rendezvényeken, meg suliban, meg oviban és rendszerint minden és mindenki rajta van, csak a gyerekeim nem. Vagy ha rajta is vannak, akkor nincs fejük, kezük, vagy esetleg fél oldaluk. Igen, ezt is jó lenne tanulni egy kicsikét. Végre kisütött a nap!
    Puszi!
    Nálatok milyen idő van?

    VálaszTörlés
  2. Hát Zita, köszönjük kérdésed, ugyanolyan. 33 fok, pára. Illetve ma különösen kurva meleg volt, aztán este lett is egy hatalmas vihar. Úsznak az utcák, egy csomó ház beázott.
    Ja, én is úgy fotózok, mint te. Orrtól lefelé. Ha lesz időm, veszek pár órát a gyerektől.
    Egyébként az a röhej, hogy Luca tényleg nagyon jól érzi magát a suliban. Most már tele van sikerélménnyel, állítólag ma az igazgató néni is megdícsérte, meg mondja, hogy egyre jobban betagozódik az osztályba, egy csomó feladattal ő is megbírkózik. És ahogy az apjával angolul társalkodnak, az beszarás. Annak mondjuk nem örülök, hogy az én angol kiejtésemet fikázza, érik a pofon. :)

    VálaszTörlés
  3. Felemás zokniban igazi Pippi!

    VálaszTörlés