2010. december 22., szerda

Bangkok 1.


Na kérem szépen, megérkeztünk Bangkokba. Bár este van, és "csak" a kivilágított várost látjuk, az élmény kábé akkora, mint amikor az egyszeri magyar mondjuk átruccan Svájcba. Saigon falu után a kaotikus thai főváros rendezettnek, tisztának, "európainak" tűnik.
A holnapi napot nem feltétlenül városnézéssel fogjuk tölteni, öt hónapnyi dzsungellét után shoppingolni fogunk, mert állítólag a Marks and Spencerben tárolnak az én méretemben is nadrágot, ráadásul a kedvenc dezodoromból is fel kell tankolni. Tehát délelőtt mindenképpen bevásárló túra, délután meg indulhat az ismerjük meg Bangkokot túra.
A saigoni őslakosok mind azt mondták, hogy két nap még sok is a városra, én kapásból összeraktam egy minimum három hétre való programot, de nyilván gyerekkel ez egyszerűbb, mert a turista látványosságok mellett fogdosós múzeumba, állatkertbe, planetáriumba, óceanáriumba és szafari parkba is tervezünk menni. Ezt minden nagyvárosban meg lehet tenni, kivéve Saigont, mert az, ha már városnak muszáj aposztrofálni, akkor leginkább Orosházára emlékeztet. Vagy Elekre. Egy kutya.
A fotó az erkélyünkön készült. Én ezt szeretem, ha már nem lehetek Gyulán. Kimegyek a bálkonra, és csillognak a felhőkarcolók.

4 megjegyzés:

  1. Fogdosós hely Saigonban is van, a piac! :-D
    Sajnállak benneteket innen is.

    VálaszTörlés
  2. Kafa a kép! Irígykedem ám nagyon:-) Na de a lényeg, hogy érezzétek nagyon, de nagyon jól magatokat!! Mi is ezt fogjuk tenni, csak Hmvhelyen, az meg majdnem Orosháza, az meg ugye majdnem Saigon...
    Én ma megyek haza, Apádék holnap érkeznek. Jó lesz! Majd jelentkezünk!

    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Üzenet Lucának!
    Luca, két lány írt neked levelet. A Ferenczy Réka és a Vassányi Réka. A F.Réka azt írta, hogy:
    Szia Luca! Nagyon hiányzol. Gyere vissza minél hamarabb. Sok boldog karácsonyt kívánok neked, és kellemes új évet. Nagyon szeretlek. Puszi: Ferenczy Réka. Egy nagy szív. A Vassányi Réka azt írta, hogy:
    V.Rékától Szeretettel Lucának!
    egyél szőlőt!
    egyél gyümölcsöt!
    Légy egészséges Luca! Szeretettel V. Réka!
    Igyál sokat!
    Egyél zöldséget!
    Marci


    Szóval.... a fentieket mind a gyerek klimpírozta be és még korrektúrázni sem kellett. Felajánlotta az osztályban, hogy akinek nincs módjában skype-olni Lucával, az írjon neki és majd ő továbbítja szóban. Végül azért írta be, mert Bangkok miatt nem tudjuk, hogy mikor érhetünk el benneteket; gondolom, most inkább programoztok ezerrel.
    Érezzétek jól magatokat; üdv.:

    Erzsi

    VálaszTörlés
  4. Erzsi, hát ez nagyon megható, Marci egy igazi dzsentleman. Luca most éppen tusol, de mindjárt elmondom neki.
    Ő is írt az osztálynak egy képeslapot, már három hete feladtuk, akkor a jelek szerint húsvétkor meg is jön majd.

    VálaszTörlés