2011. február 28., hétfő

CONGRATULATIONS!!!!

Nem gondolnám, hogy Colin Firth olvassa a blogomat (nyilván azért, mert nem tud magyarul), mindenesetre: CONGRATULATIONS, LOVE!!!!!!!! Szép nap ez minden moziba járó embernek.

12 megjegyzés:

  1. Fitteld már be lécci, azt a képet ! :-)

    VálaszTörlés
  2. Moziba járni? Hová? Volt időszak amikor Gyulán négy mozi is volt. De hol van az már? A mozinak külön feelingje van. Beleszagoltunk a poros levegőbe, áradó izzadtság szagba. Nem zavart az uszumag pattogása.Elfeküdtünk a tizenkettediksorban /nyitott sor/, átadtuk magunkat az élvezetnek. Egy-egy filmet,amig játszották, néztük. Az Erkel mozi. Maga volt az egyszerűség, mint egy református templom. Orgona helyett a filmvászon. Az akusztikája olyan volt, mintha egy üvegbúrában ültünk volna. De a mienk volt! A Petőfi /Nagy/ mozi, maga volt a Paradicsom. Ma már csak a homlokzata emlékeztet, hogy itt valaha mozi /Royal mozi/ volt. Na ennyit a mozibajárásról. Nosztalgia, mely fiatalit. Marad a Téka, a kölcsönzés, a kölcsönkérés.
    Andikám, gondolom Te láttad A dadogós angol király c.filmet. Ha megjelenik CD-n, mi is feltétlen megnézzük.
    Igy ismeretlenül gratulálok a film négy Oscárjához. Légyszíves tolmácsold nekik.
    Millió puszi Nektek. Vigyázzatok magatokra!
    Papa

    VálaszTörlés
  3. A film pontos címe: A király beszéde.
    Fenti megjegyzés a film vélhető tartalmi elemére vonatkozik. Mondom a filmet még nem láttam. De ami késik, nem múlik. Ezzel is hozzá akarok járulni szerény műveltségem növeléséhez.

    Papa

    VálaszTörlés
  4. Papa, kábé tízszer láttam. Itt azelőtt megjelent DVD-n, hogy a mozik játszani kezdték volna. Állati jó film, amit szar szinkronnal majd szépen elrontanak.

    Feri, nem tudom befittelni, hogy kell?

    VálaszTörlés
  5. Szia Adri!!!
    Nagyon örülök,hogy már ilyen tervezhető közelségben vagytok!!! Hétvégén nem bírtam lábra állni, összeszedtem valami fasza kis vírust az oviban, szédültem, f...-tam, rázott a hideg és kb ennyi. Örülök, hogy Erika segít intézni a tábort, sajna az én számlám úgy le van terhelve, ha arra utalnál, elvinné a bank! Csak a lakáshitelemet támogadnád vele!!! Hahaha! Ez vicc volt!
    Ádám most mondta, hogy ő is szeretne írni, mert hiányzik neki a Luca!! Ilyet is rég hallottam az alfahím szájából!
    De jó lenne már a török étteremben ülni és pofázni! Ezer éve nem voltam sehol!
    Múlt héten kedden bemutató foglalkozást tartottam az oviban. Nagyon jól sikerült! Afőnököm nagyon megdícsért! Ügyesek, édesek, okosak voltak a kölykeim! Én is büszke voltam magamra és a gyerekekre is! Én befejezem, Ádám fürdik, utána ő jön!
    Puszi : Brigi

    VálaszTörlés
  6. Szia Adri és Luca!!!
    Ádám vagyok!Nekem már ti nagyon hiányoztok és az osztálynak is.Örülök, hogy vissza jöttök a túrabakancs-táborba, de utána sajnos visszamentek Saigonba.Én annak is örülök, hogy a túrabakancs-táborba jöttök.Vagyis a Luca.
    Most már én megyek aludni sajnos nem irhatok tovább.Hétvégén megint megpróbálunk hívni titeket.Sok puszi Ádám!!!

    VálaszTörlés
  7. És gratula Natalie Portman-nak is, és Christian Bale-nak is!!!!!!
    Ja, és végre Helena jól néz ki! Mondjuk szeretem őrült, gonosz halálfalóként is, meg jól fésült, szelíd Charlie-anyukaként is!!!!!!!!!
    Pusz

    VálaszTörlés
  8. Kedves Ádám!

    De jó, hogy te is írtál. Mi is sokat emlegetünk, jó lenne már otthon lenni, és menni marhulni megint egy kicsit.
    Luca már nagyon várja a Túrabakancs tábort, mert hiányoztok neki. Ahogy ő mondja, semmi sem olyan, mint otthon. Azt még nem tudjuk, hogy a nyár után hová megyünk vissza, sajnos otthon valószínűleg nem maradhatunk. Jó lenne legalább egy kicsit közelebb lenni...

    Puszi,
    Adri és Luca

    VálaszTörlés
  9. Brigi, gratulálok a bemutatóhoz, tudom én, hogy remek csaj és szakember vagy. Remélem, hogy az új munkahelyen megbecsülnek. :)
    Igen, már csak 3 és fél hónap, alig hiszem el. Három hét múlva befejezem a harmadik könyv fordítását is, aztán semmit sem vállalok, mert most már szét kellene néznem Saigonban úgy istenigazából. Nehogy má' behaljon a blog...
    Vigyázzatok magatokra, amíg a gyerekek táborban vannak, mi mulatunk egyet, nem? :))))
    Pusz
    Adri

    VálaszTörlés
  10. Zita,

    Colin Firth régi szerelem, nagyon, de nagyon szurkoltam neki. A beszéde maga is bizonyíték, hogy miért érdemelte meg. Christian Bale-nek nem örültem, mert Geoffrey Rush szerintem zseniális volt. Jó, mondjuk nekem a The Fighter maga sem jött be annyira. Meg ahogy a csávó kinézett... azért egy Oscar átadón ne már...
    HBC zseniális, akármit csinál. próbáld meg megszerezni a Szoba kilátással című filmet. meg fogsz lepődni. Ráadásul a kedvenced lesz. :)
    Andi

    VálaszTörlés
  11. A film Room with a view címmel 11 részletben fent van a Youtube-on.

    VálaszTörlés
  12. Hahó!
    Naná hogy megyünk bulizni! de nem egyszer hanem minden nap! Ha már lúd legyen jó kövér! akkor az igazi!
    Remélem hogy megbecsünek, eddig nincs okom panaszra! Úristen!!! Megőrült a papagájunk! úgy fütyül, hogy megsüketülünk!! Ádám valami eddig ismeretlen hangot adott ki neki és ettől bekattant!
    Mi a második könyvednek a címe?
    Kivágom ezt a dögöt!!!!!!!!
    Megszereztem a Tetovált lány 2.részét, A lány aki a tűzzel játszik! Ez is kurva jó! Elkezdtem olvasni Ken Follet új könyvét, 1000 oldalas és nem tudom letenni! Titánok harca. Egy baja van, 2012-ben jelenik meg a 2.része és 2014-ben a 3.! Addig kezdhetem előlről az egészet!
    Ádám azzal szórakozik, hogy lelveszi a telefonra a papagáj rikácsolását és lejátsza neki! Olyan mintha egy madárkereskedésben lennénk!! Ezer madár rikácsol! Hurrá!
    Mára ennyi sok puszi Lucinak is !
    Sziasztok: Brigi

    VálaszTörlés