2011. június 14., kedd

Megyünk haza!

Ma este kilenckor indulunk... négy óra múlva jön a kocsi, és már össze vagyunk pakolva, ami abszolút nem jellemző ránk, tehát valószínűleg ideges vagyok. Alig várom, hogy hazamenjünk, ugyanakkor nagyon, de nagyon szomorú vagyok, mert van egy sejtésem, hogy soha többé nem térünk ide vissza, hiába ígérgettük a barátoknak, hogy persze, majd látogatóba... csak akkor még úgy állt a helyzet, hogy a régióban fogunk élni, most meg nem úgy áll a helyzet. Ahhoz képest, hogy nem akartam soha az életben Ázsiába jönni, most nagyon fáj a szívem. Igazából nem is tudom, hogy mit siratok... mert ugyan nagyon jól éltünk itt, csak olyan és annyi stresszt kellett elviselni, amennyi otthon fogmosás közben ér, amikor hajzselét nyomok a kefére, de mégis tudtuk, hogy nem ide tartozunk... közben meg bólogattak a pálmafák, felszeletelve jött a friss mangó és ananász (tényleg, tudja otthon valaki, hogy az ananász és a mangó elvileg édes?), és olyan barátokra tettünk szert, akik remélhetőleg még sokáig velünk maradnak.
Tegnap este Jonál volt egy kis búcsúparti. Ők voltak, meg mi voltunk, meg a másik Jo a három lányával, akik jövő héten lépnek le Sanghajba. A gyerekek a medencében ökörködtek, mi az elején három percig bőgtünk, aztán whiskeybe fojtottuk a bánatunkat. Jo, mint akit felhúztak, percenként mondogatta, hogy nem bye, see you soon, és egy zafírral kirakott ezüstkeresztet rakott a nyakamba, jó katolikus olasz lány Ausztráliából. Luca élvezte az estét, hogy külföldi gyerekekkel egyenrangú félként tud játszani, hogy érti a szlenget, és ismeri a dalokat. Azt mondta, élete egyik legszebb estéje volt. Volt egy háromperces vihar is, dőltek a pálmafák jobbra-balra, a hamut belefújta a whiskeyspohárba a szél, aztán nagyon hamar vége lett.
Alig várom, hogy otthon legyek. Mindig vissza fogok vágyni ide.

10 megjegyzés:

  1. Mi meg alig várunk benneteket. Beindult a zabszem effektus.
    Mig Ti fent, addig mi itt lent vagyunk idegesek. Gyeeeeerteeeek máááár!

    Millió puszi Nektek! És összeszorult szívvel mi is búcsúzunk a Big in Saigontól, a kommentelőktől, imerősöktől, ismeretlenektől.

    Papa

    VálaszTörlés
  2. Miért? Nem lesz Big in somewhere??
    Dorinka

    VálaszTörlés
  3. Uuuhh...lemaradtam valamiről?

    VálaszTörlés
  4. A blog biztos folytatódik. Csak nem ilyen néven. De ezt Andi majd kitalálja.
    Mindez a jővő kérdése. Egyenlőre várjuk Őket haza. Ők még fent vannak, de nemsokára leszállnak. Robi megy értük Ferihegyre, akarom mondani a Liszt Ferenc Repülőtér valamelyik termináljára.
    Bízunk az in happyend! Ha jól irtam. Azért leírom magyarul is. Bízunk a boldog végben.
    Millió puszi!
    Papa

    VálaszTörlés
  5. Hurrá hurrá!
    Már nagyon várom hogy halljam a hangod a telefonban: itt vagyunk!!
    Nem akarok a szüleiddel versenyt örömködni, hisz Őnáluk senki nem várhat jobban- Drága Papi! mindjárt leszállnak!!- de mégis majd kiugrok a bőrömből!!! gyertek már!! nézem az eget itt a XVIII. kerben hátha látlak Titeket!
    Sok sok puszi: Brigi

    VálaszTörlés
  6. Mádám Adri,

    én csak egy lelkes olvasó vagyok, nem úgy volt, hogy maradtok Ázsiában??? Miről maradtam-maradtunk le??? Jó utat, szép nyarat Nektek!!!
    Adri

    VálaszTörlés
  7. Közlöm mindenkivel, hogy megérkeztek. Jól vannak, egészségesek, csak nagyon el vannak csigázva Lucuska kivételével. A család felnőtt hőlgy tagja itt, férfi tagja ott esett össze. Lucuska a mamával a keresztszemes hímzést gyakorolja. Igaz, hogy egy kiadós csirkepöri után vagyunk. Talán ez is szerepet játszik az általános gyengeségben. Tehát a mai nap az aklimatizálódásé. Holnaptól Hawai, d.j. napfény.
    Lucuskával már voltunk Lindi bácsi fagylaltozójában. Semmit nem felejtett.
    Lindi bácsi sem.
    Ferdi és Fülöpöt látni kellett ahogy örültek az érkezőknek, különösen Kennanak. A kutyák sem felejtenek.
    De nem akarom elvenni Andi kenyerét, hisz ez a Ő blogja.
    Papa és kinek Pistácsi.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Papi!
    Nagyon köszönjük az üdítő közvetítést! Fantasztikus volt olvasni, hogy megjöttek!!! Kérem mondja meg Adrinak, hogy nagyon örvendek és ha lesz egy lélegzetvételnyi ereje és ideje borzasztóan várom a jelentkezését!!!! De tudom, hogy a család az első és nem akarom senki elől elvenni Őket! De tényleg nagyon várom ,hogy lássam és halljam testközelből a hangjukat!!!!!
    Még egyszer köszi az infót és puszilok mindenkit!!! Brigi

    VálaszTörlés
  9. Én még nem írtam ide, de folyamatosan olvastam.Adri ismerőse vagyok Gyuláról a megszűnt könyvesboltból.Valaki megírná ide ha lesz új blog.
    Mert valahogy meg kellene találni.
    Csalódottan olvastam, hogy nem mennek vissza, de valahol meg azt, hogy maradnak meg kint. Miről maradtam le
    Adri, örülök,hogy szerencsésen megérkeztetek, minden jot kivánok és jók a könyvek!!!!!!Tinty

    VálaszTörlés
  10. Tinty, úgy volt, hogy maradunk, de aztán meg úgy jött ki a lépés, hogy mégsem. :(
    A facebook-on meg az iwiw-en majd jelzem, ha új blogot indítok. Vannak terveim, majd talán neki is látok.

    VálaszTörlés