2011. május 5., csütörtök

Fitt in Saigon

Hihetetlen, hogy néha iszonyú gyorsan hozok döntéseket, néha meg nem. Ennyi időbe telt belátnom, hogy a vietnámi mikroklíma nem feltétlenül alkalmas szabadtéri sportolásra. (A halogatás egyetlen hozománya az volt, hogy rájöttem, hogy a boka is tud izzadni. Egy darabig nézegettem - végül is ráérek -, hogy honnan csoroghatott le az izzadtságcsepp, de nem, tényleg a bokám gyöngyözött.) Tehát beíratkoztam egy fitneszklubba. Már harmadik hete gyűröm a különböző cardiogépeket, és persze arra is van időm, hogy a tettestársakat kifigyeljem. Remek figurák.

Nők:

1. Vietnámi cicamica
Fene se tudja, minek jár edzeni, hiszen a vietnámi nők vasággyal együtt sem nyomnak többet 35 kilónál. Lehet, hogy titokban narancsbőre van? Cicamica a húszas évei közepén jár. Segg alá érő miniszoknyában és tizenkét centis tűsarokban kopog be az edzőterembe, a kezében strasszos retikül. Már a bejáratnál előhúzza a trendi sportitalt, nagyot slukkol belőle. Betipeg az öltözőbe, és háromnegyed óra múlva frissen sminkelve (a tűzvörös rúzst lecserélte gyöngyházrózsaszínre), latex sortban és magastalpú tornacipőben (Emlékszik még valaki a patacipőkre? Na, abban.) felkeresi az egyik futópadot. A padra felteszi strasszkövekkel kirakott, Hello Kittys iphone g4 telefonját, az előbbi trendi sportitalt, egy törölközőt, és ha van, akkor egy iPadet is. (Mi minden nem fér egy retikülbe...) A lehető leglassabb fokozaton elindítja a futópadot, és nekilendül. Gyalogol tíz percet, megcsörren a telefonja. Leimbolyog a futópadról (nem kapcsolja ki, nehogy valaki azt higgye, hogy szabad a gép), leül a recepciónál és hangos tereferébe kezd. Vietnámiul ez úgy hangzik, hogy tyomtyomtyomtyomtyomtyomtyom. Negyedóra múlva újra gépre száll, gyalogol öt percet levezetésként. Megtörli az arcát (minek, mikor az ázsiai nők nem is izzadnak), nagyot sóhajt, visszamegy az öltözőbe, és egy óra múlva tűsarkúban, friss sminkben, fülére akasztott Hello Kittys telefonnal eltipeg. Ezzel is megvolnánk.

2. Vietnámi tigrisanya
Az előző delikvens idősebb változata. Ő már nem cseréli le a rúzst szolidabbra, és a futópad helyett az ellipszistrénert választja. Ráérősen, mélázva tapos, percenként nyolcszor vált tévécsatornát, valószínűleg nem érti a külföldi adókat, vityitévét meg ciki lenne nézni. Néha ellenőrzi a körmeit. Ő már rutinos, legalább fél órát eltölt a gépen, mert szülés után megereszkedett a hasa. Mondjuk három millimétert.

3. Koreai feleségek
Direkt írtam többes számot, mert sohasem egyedül jönnek. Minimum ketten. A legmodernebb sportfelszerelésben, méregdrága edzőcipőben foglalják el az edzőterem két végében található padokat. (Egyik az egyik végében, másik a másikban...) Szó ne érje a ház elejét, dolgoznak rendesen. Feltekerik a legnagyobb sebességet és a legmagasabb hegymenetet, és atomanti módjára gyalogolni kezdenek. Úgy jár a kezük az oldaluk mellett, mint a motolla. Hatvan percre állítják a gépet, ilyenkor mindenki csendben szitkozódni kezd. Ugyanis a koreai feleségek ilyen tempó mellett is tudnak beszélgetni. A terem egyik végéből a másikba. Mivel az erejük elmegy a tempós gyaloglásra, a hangerőt nem tudják kontrollálni. Egészen konkrétan: akkor is hallatszik a beszélgetésük (haihaihaihaihaihaihaihaihaihaihaihaihaihaihai), ha a legnagyobb hangerőre állítjuk a zenegépünket. Többen is panaszt tettek már rájuk a recepción, javasolván nekik, hogy inkább a szomszéd kávézóban vitassák meg a koreai gazdaság helyzetét. Erre közölték, hogy ezek a nyugati népek milyen modortalanok, mert milyen dolog már ilyesmire panaszkodni.

4. Liora
Tornatanárnő barátnőm vehemensen rühelli a fitneszklubokat, de mivel itt mindenkinek az evés az egyetlen hobbija, felszedett néhány kilót. Sóhajtozva felszáll a futópadra, bekapcsolja a tévét, felteszi a fülhallgatót, majd kényelmes tempóban gyalogolni kezd. Öt perc múlva már látom, hogy megy fel az agyvize, és fennhangon szidni kezdi a koreai feleségeket. Tíz perc után már a recepcióst - ha megtalálja- zaklatja katonás angol kiejtéssel. Utóbbi fülét-farkát behúzva megígéri, hogy rendet tesz, amit persze nem tesz. Lióra visszaáll a gépre, fülhallgató fel, és dohogva legyalogol még húsz percet. Majd dohogva közli, megéhezett és a szomszéd kávézóban vár rám.

5. Én

Valami gyanús... a többi nyugati nő hova jár?

Folyt köv a pasikkal.


9 megjegyzés:

  1. Jajj, de jól mulattam ! Még még még és gyakrabban!!! :-)))

    VálaszTörlés
  2. És a mi szomszéd fitness termünk az smafu? Futópad, fekvenyomópad, bicepszerősítő, segformáló stb. Zenét egyenlőre nem hallani, de oda igaz magyarok járnak. Bizunk benne, hogy ablak a világra sohasem nyílik majd ki. Bejárat elött egyre több nyugati kocsi. S a kocsikkal az értelem. Megdőlni látszik vastagnyak,vékony elme verzió. Egy biztos, még nincs nyár. Nem feszegetjük az élőkoncert szervezését. Nem mászunk kerítést, mint gyerekkorunkban, hogy halljuk és lássuk a koncertet. A koncert jön a helyünkbe. Még nem ért ide. De tavasz után, nyár jön.
    Andikám, hány percet gyalogoltál a futópadon? Milyen kéjesérzés leszállni róla? Amit írtál, élvezettel olvastam és egyből felszálltam a verandán levő kéz-lábmasinára/mi a neve?/.
    Azért a napok csak múlnak. Nagyon várunk már Benneteket. Nem kell betojni, kibirjuk ezt a pár napot!
    Millió puszi Nektek! Vigyázzatok magatokra!
    Papa

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Imádtam olvasni! Mindent láttam, és éreztem! Csak egyet kérek, ne vidd túlzásba, kérlek! Mármint nem az írást, hanem az öngyötrést!
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Zita, nem önsanyargatás ám! Tudom, hogy nem úgy nézek ki, de én kifejezetten szeretek fitneszklubba járni. Ráadásul van egy török tévéadó a futópad kistévéjén, és minden reggel léleknemesítő szappanoperák mennek (a Családi kör stílusában - csak nem Ranschburg Jenő kommentál, hanem egy szakállas török angyal), tehát nem csak karcsúbban, de jobb emberként is szállok le a gépről!
    Gyulán tudsz olyan edzőteremről, ahol tisztességes kardiogépek vannak és nem kell Jobbik tagnak lenni, hogy járhass?
    Pusz vissza

    VálaszTörlés
  5. És te azt mind érted? Na, látod, most irigyellek. Kitaláltad-é, hogy nem kifejezetten azokra a szappanoperákra hajtanék?:)
    Ígértem, hogy közlöm az időközben megszerzett török szókincsem, de mégsem akarom kinevettetni magam; azt már kifigyeltem, hogy bizony náluk aztán van másképp mondjuk, másképp írjuk.
    Mikor lesz pontosan az Óz? Ez most úgy jön ide, hogy szülőin szóba kerültetek.

    VálaszTörlés
  6. Szóba kerültünk a szülőin? Oszt mi volt????

    VálaszTörlés
  7. Igen, mindet értem. :)
    De bizony, a török azt ír, amit mond, pont mint a magyar. Szeretem.

    VálaszTörlés
  8. - háááát, láttam egy-két részt, amiben ki is mondták, ami pl. a laptop képernyőjén írva volt és csak feszülten figyelve tudtam beazonosítani a szavakat. Neten néztem többször, visszatekergetve a képet. Majd később készülök példákkal.

    - a szülőin csak annyi volt, hogy beszéltünk a Gáláról és annak kapcsán került szóba, hogy Lucáéknak mikor is van pontosan az előadás. Na, de most már tudjuk.
    Zabálom a csajt. Oszt mennyire kritizálták a felnőttek?

    VálaszTörlés
  9. Hát, kedves gyulai kardiogépek ügyében nem mondhatom magam felkészültnek... Majd érdeklődöm...

    VálaszTörlés